NUFFNANG ADS

Monday, November 1, 2010

Faith tak pernah perasan cantikINDUSTRI hiburan sekarang diwarnai kemunculan ramai artis baru yang silih berganti. Kalau dilihat dari satu segi, perkembangan ini bagus untuk melahirkan bakat baru, tetapi apa yang berlaku kebanyakannya hanya bersandarkan tubuh langsing dan wajah cantik.

Itu kemestian utama hingga peluang lebih terbuka untuk mereka memiliki ciri-ciri berkenaan. Namun, bagaimana dengan bakat kerana ada yang berbakat, tetapi tidak mendapat perhatian?

Malah, tidak dinafikan kebanyakan artis baru kini lebih cenderung memilih karier sebagai artis demi mengejar populariti dan glamor. Termasuk segelintir daripadanya terarah mendampingi golongan kenamaan (VIP) untuk hidup mewah.
Apakah niat yang sama turut tersemat di hati pelakon baru, Nur Faith Ahmad Zakie, 25, atau mesra dengan panggilan Faith?

Gadis kelahiran ibu kota ini menegaskan pembabitannya dalam seni kerana minat mendalam dalam lakonan.

“Jujur, saya akui tak pernah perasan diri ini cantik. Apatah lagi, menyimpan hasrat mendampingi lelaki kaya demi hidup mewah. Tujuan saya hanya satu, iaitu mengharapkan ruang dan peluang daripada penonton untuk menilai bakat lakonan.

“Oleh itu, saya sangat berharap tuah akan mengiringi perjalanan karier ini. Semoga semuanya berjalan lancar dan kemunculan saya diterima. Terus terang, saya akui tidak mahu dikenali masyarakat dengan bersandarkan gosip atau kisah sensasi.

“Justeru, saya berusaha sedaya-upaya menonjolkan bakat diri. Ini kerana saya bertanggungjawab menjaga nama baik dan kepercayaan keluarga. Memandangkan masih baru bergelar pelakon, sukar untuk saya berbicara mengenai gosip,” katanya.

Ditanya apakah komennya mengenai lelaki berusia yang kini menjadi pilihan kebanyakan gadis, Faith berkata, dia sama sekali kurang berminat. Katanya, jika ingin bercinta, dia memilih lelaki bijak, mudah mesra dan paling penting boleh membimbing.

“Saya bukan gadis yang memandang kekayaan semata-mata. Bagi saya, sekiranya lelaki itu boleh menerima diri ini seadanya dan keluarga, sudah memadai. Apa yang saya sangat titik beratkan ialah ‘si dia’ dan setia pada cinta serta menyayangi.

“Bagaimanapun, jodoh adalah ketentuan Tuhan. Jadi, siapa jodoh saya diserahkan kepada-Nya. Buat masa ini, saya hanya mahu memberi tumpuan kepada karier dibina. Lagipun, masih banyak pengalaman perlu dikumpul untuk meraih kejayaan.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2