NUFFNANG ADS

Friday, December 31, 2010

Siapa bakal Raja Lawak ?

PESERTA yang bakal membawa cabaran Gelanggang Raja Lawak musim baru.PROGRAM realiti komedi, Raja Lawak akan kembali lagi untuk musim kelima dengan 12 finalis yang sudah bersedia untuk berentap di Gelanggang Raja Lawak.

Masih mengekalkan konsep dan format yang sama iaitu pemarkahan penuh masih terletak 100 peratus di tangan pengundi melalui sistem khidmat pesanan ringkas (SMS), tiga orang pengkritik tetap akan dipertanggungjawabkan untuk menilai persembahan para peserta

Program realiti yang berjaya mencatatkan jumlah rating 1.37 juta penonton pada episod akhir musim lalu turut terpilih sebagai program komedi yang dicalonkan untuk bertanding di Anugerah Televisyen Asia di Singapura itu akan menggamatkan penonton bermula pada 7 Januari, pukul 9 malam di saluran Astro Prima.

"Lebih bersedia! Kita buat pemilihan daripada 2,000 peserta yang datang dari seluruh negara kepada 28 peserta dan di bawa untuk uji bakat ke dua di Kuala Lumpur. Setelah melihat dari beberapa sudut, kami memilih 12 yang terbaik," ujar Pengurus Saluran Astro Prima, Nizam Sani selepas mengumumkan senarai peserta Raja Lawak 5 di Pasar Seni baru-baru ini.

Peserta kali ini terdiri daripada lapan peserta berkumpulan iaitu Kumpulan Pukaw (Indra Putra Setia Negara, 22, Abd. Hadzir Abdullah, 23, Nizam Solah, 34), R2 (Rahim Mat Ali, 40, Ridhuan Mat Ali, 21), Bobo (Mohd Hamizi Hashim, 24, Mohd Azwan Sabri, 24), Kopi O (Syariwan Joir, 28, Fakhruddin Mohd. Azmi, 19), Balas (Fandi Muhammad, 25, Mohd Shukri Mohd Safar, 24), Kami (Zarina Mohd Nor,34, Elly Sarimah, 29), Lucky (Mohd Zhafir Hilman Hassin, 23, Mohd Hazwan Azani, 23, Khairul Nazmi Rodzy, 23), TBO (Ahmad Firdaus Misnan, 24, Mohd Sufian Masri, 25, Mohd Isa Razai, 25).

Sementara peserta solo terdiri daripada Muhammad Hanafi Rusmadi, 18, Sulaiman Ibrahim, 29, Abdul Rahman Kasim, 33 dan Mohd. Nazmi Md Isa, 23.

Daripada enam lokasi uji bakat yang bermula 9 Oktober hingga 7 November lalu, lima juri dibawa mencari peserta terbaik, iaitu Afdlin Shauki, Sathia, Farouk Hussein, David Teo dan Os. Antara mereka ini, tiga akan menjadi juri tetap sepanjang berlangsungnya program ini nanti.

Namun siapakah yang bakal memegang tampuk juri tidak sama sekali akan diumumkan sebelum berlangsungnya episod pertama Gelanggang Raja Lawak 5 pada 7 Januari depan.

"Sudah pasti ramai yang tertanya-tanya siapa juri yang akan menggantikan tempat arwah Din Beramboi. Itulah keistimewaannya apabila juri menjadi sebahagian daripada program ini dengan menggalas tugas sebagai mentor. Semua juri yang dibawa ke lokasi uji bakat adalah nama besar dan pengaruh mereka masih kuat hingga hari ini," kata Nizam yang sukar untuk memilih juri berbanding peserta.

Hadiah utama bagi Juara Raja Lawak musim ini ialah wang tunai sebanyak RM100,000, sementara naib juara, RM50,000 manakala tempat ketiga RM 30,000 disamping hadiah-hadiah yang lain.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2