NUFFNANG ADS

Saturday, December 8, 2012

Demi Keluarga Maimon Mutalib Menderita

Orang kuat Metrowelth, David Teo (kiri) turut melawat Kak Mon ketika mendapatkan rawatan di hospital.


Dalam keterujaan membawa pelbagai watak, tidak kira antagonis mahupun protagonis, rupanya Maimon atau lebih mesra disapa Kak Mon menyimpan rahsia besar.

Terpaksa melupakan penderitaan kanser payudara yang dihidapi sejak setahun lalu, Kak Mon tidak mahu membebani fikiran anak-anak dengan memikirkan keadaan kesihatannya.

Namun, rahsia itu tidak mampu disimpan lagi apabila Kak Mon dikejarkan ke hospital dan harus menjalani rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Lebih teruk, kanser yang ditanggungnya kini mencapai tahap ketiga dan merebak ke bahagian tulang belakang menyebabkan tulangnya mereput dan sukar bergerak. Tambahan pula, kanser itu turut menjangkiti paru-paru dan bahagian mata kiri sehingga kelopak matanya sukar dibuka.

Pun begitu, Kak Mon dibenarkan pulang ke rumah semalam dan keadaannya kini semakin baik.

"Alhamdulillah, Kak Mon dibenarkan pulang. Setakat ini, kesakitan itu sudah semakin kurang dan Kak Mon akan berehat sepenuhnya.

"Kak Mon mengetahui penyakit ini sejak setahun lalu. Namun, Kak Mon tidak pernah menghiraukannya kerana sejak suami meninggal, Kak Mon terpaksa menggalas tanggungjawab membesarkan anak-anak.

"Walaupun sakit, Kak Mon terpaksa memikirkan anak-anak kerana ada yang masih bersekolah. Tanpa Kak Mon, bagaimana nasib mereka nanti," kata ibu kepada, Kamarul Syahid Keristifa, 34, Surayatul Nadia Keristifa, 32, Surayatul Natasya Keristifa, 25, serta sepasang kembar Abdul Rahman Haji Keristifa dan Abdul Rahman Haj Keristifa, 16.

Sebelum dimasukkan ke hospital, Kak Mon menjalani penggambaran drama dan dia tidak sempat menghabiskan penggambaran itu.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2