NUFFNANG ADS

Tuesday, March 12, 2013

Cipta lagu hadiah untuk peminat


Pemenang Vokal Terbaik Anugerah Juara Lagu ke-27 Hafiz Suip, ciptaannya lagu itu sebagai hadiah buat peminatnya.

“Saya mencipta sebuah lagu untuk dimuatkan dalam album terbaru saya...dalam percubaan. Selama ini, saya belajar juga daripada otai.

“Tak adalah asyik menyanyi saja. Sekurang-kurangnya saya membuat sesuatu. Ini hadiah saya untuk peminat,” katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Namun, Hafiz masih berahsia tentang tajuk lagu ciptaannya itu.

Album ketiga penyanyi berusia 23 tahun ini menerima sentuhan beberapa komposer terkenal seperti Ajai, LY & Baiduri dan Kunci Demak.

Album ketiganya itu dijangka dilancarkan pada pertengahan April ini.

“Buat masa sekarang baru ada sembilan lagu. Insya-ALLAH lagi satu single saya akan rekod sebab bulan lepas saya demam. Jadi, semuanya 10 lagu.

“Semua lagu baru dan ada tiga lagu dari album Indonesia saya. Ada satu lagu itu saya kolaborasi dengan Kunci Demak. Saya lebih tertumpu pada lirik,” katanya yang melancarkan album kedua di Indonesia, tahun lalu.

Hafiz bakal tampil dengan sedikit kelainan melalui album ini dengan menggunakan elemen pop alternatif dan balada.

“Berbeza sedikit dari album sebelum ini. Dulu, saya lebih kepada balada yang lagunya mendayu-dayu. Kali ini, saya lebih kepada pop alternatif dan balada,” katanya.

Vokal penyanyi kelahiran Sarawak ini memang tidak dinafikan apabila sering memenangi anugerah vokal selepas menjuarai program realiti Akademi Fantasia pada tahun 2009.

Ketika ditanya sama ada terbeban untuk melakukan yang terbaik bagi mengekalkan kejuaraannya, Hafiz menyifatkan perkara itu sebagai cabaran.

“Saya tak mengambil perkara itu sebagai satu beban, saya ambil sebagai satu cabaran. Ini yang peminat mahu daripada kita,” katanya.

Dalam pada itu, Hafiz turut memberitahu terpaksa menangguhkan pelajaran sehingga kini.

“Ilmu itu kalau boleh cari sampai ke negeri Cina, jadi, tak patut bila kita dah senang, ilmu itu kita tak pandang. Walaupun saya dalam bidang seni, saya belajar lagi.

“Saya ada rancangan untuk menyambung pengajian lagi tetapi keadaan tidak mengizinkan. Sekarang saya sedang tangguh pengajian saya dalam bidang Pengurusan Hotel dan Pelancongan,” katanya.

Menyentuh soal dunia lakonan, Hafiz lebih memilih untuk fokus pada nyanyian.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2