NUFFNANG ADS

Monday, November 14, 2011

3,000 pengunjung sambut Upin & Ipin di S'puraKehebatan dan aura, animasi Upin & Ipin terbitan Les’ Copaque Production, bukan sahaja dirasai peminat tempatan, malahan di luar negara.

Jika dahulu Upin & Ipin, pernah ke Indonesia dan Brunei, animasi popular kali ini, melawat Singapura, bagi memeriahkan Pesta Kanak-Kanak, sekali gus berjumpa dengan peminat di sana.

Melihat kepada bilangan peminat memenuhi ruang legar, Joo Chiat Mall, baru-baru ini, ternyata Upin & Upin, berjaya mencipta fenomena sendiri di negara itu.

Setiap jam pengunjung bertambah ramai dan keadaan mula menjadi sesak. Pusat membeli belah, yang mampu memuatkan 1,000 pengunjung itu, akhirnya dibanjiri hampir 3,000 pengunjung yang rata-rata menanti kehadiran Upin & Ipin, sejak awal pagi.

Menurut Pegawai Perhubungan Awam Les’ Copaque, Mohd Zarin Abdul Karim, kehadiran maskot Upin & Ipin, diterima baik, apatah lagi mereka berpeluang menghiburkan ratusan kanak-kanak yang hadir.

“Kami berasa bangga apabila kumpulan animasi Upin & Ipin dijemput sebagai tetamu istimewa pada sambutan itu.

“Setibanya di sana, ratusan kanak-kanak bersorak, teruja dengan kehadiran Upin & Upin bagi meraikan hari bermakna buat mereka.

“Mereka bukan saja dihiburkan dengan Upin & Ipin, tetapi juga pemilik sebenar suara animasi ini, Asyiela Putri,” katanya yang teruja melihat ruang legar Joo Chiat Mall dipenuhi dengan kanak-kanak dan juga ibu bapa.

Menariknya, ada yang datang dari jauh semata-mata ingin berjumpa dengan watak animasi kegemaran mereka.

Tambah Mohd Zarin, promosi awal dilakukan penganjur, Asiawerkz Commnucations, menerusi radio Ria, Singapura, nyata berkesan sehingga mengundang jumlah pengunjung di luar jangkaan.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2