NUFFNANG ADS

Tuesday, August 9, 2011

Deanna Yusoff pengedar coklat dari Switzerland

Deanna YusoffPelakon, penyanyi, pengacara dan peragawati Deanna Yusoff yang rupa-rupanya masih lagi aktif alam dunia hiburan tempatan.

Namun, bagi Deanna, ‘kehilangan’ dirinya selama ini bukanlah bermakna dia sudah tidak wujud, namun kemunculannya itu bukan yang boleh dilihat di kaca TV mahupun layar perak.

“Saya masih lagi wujud dan berada di sini (Malaysia). Saya tidak pergi ke mana-mana. Tapi kini, saya banyak mengambil tawaran sebagai hos majlis-majlis korporat.

“Ada beberapa alasan kepada persoalan itu juga yang mana salah satunya ialah apabila saya sudah menceburkan diri dalam bidang perniagaan, keinginan saya untuk ke bidang lakonan semakin berkurangan,” ujar Deanna yang ditemui semasa menjalani penggambaran program terbaharu TV, What Men Want bertempat di Restoran Hoofed, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Deanna sebenarnya merupakan Ketua Pengarah Eksekutif Artisanal Asia Sdn. Bhd., iaitu syarikat pengedar eksklusif bagi jenama coklat dari Switzerland, GrandJean Freres.

Tambahnya, ia umpama apabila sering melakukan perkara yang sama, ada ketika apa yang dilakukan itu menjadi semakin menimbulkan kebosanan dan dari situ keinginan semakin berkurangan di dalam diri.

Selain itu, tutur Deanna, 44, tiada projek yang dirasakan menarik yang ditawarkan atau diterima oleh empunya diri.

“Mungkin itu antara alasan paling teguh yang dapat menjawab persoalan ‘kehilangan’ saya ini. Namun, selepas Ramadan, saya mungkin akan kembali ke kaca televisyen kerana saya akan muncul dalam sebuah drama kelak.

“Tapi, saya tidak dapat bercerita panjang kerana ia masih belum dipastikan lagi.

“Banyak tawaran yang saya terima selepas bulan Ramadan ini kelak seperti terlibat dalam program nyanyian dan seperti biasa menjadi hos dan sebagainya,” ungkap Deanna.

Deanna mengakui dia jarang mengambil tawaran lakonan yang banyak. “Kadangkala hanya satu atau dua tawaran lakonan saya ambil. Ini kerana saya mahu memastikan saya dapat melakonkan karakter-karakter yang di luar kebiasaan.

“Saya suka skrip dan watak yang mencabar, bukannya watak yang biasa ditonton. Dan apa yang saya lihat, memandangkan saya sudah berumur, mereka (penerbit) hanya fikirkan watak ibu untuk diberikan kepada saya.

“Saya tidak kisah sebenarnya diserahkan watak ibu, namun apabila watak yang diberi kurang mencabar dan menonjol, saya kurang minat. Mungkin watak wanita berumur itu boleh dilakonkan daripada sudut yang lain yang mana watak itu menjadi sangat menarik,” jelasnya.

Menurut Deanna lagi, faktor itu menjadi antara sebab kenapa dia kurang dilihat tampil di layar perak mahupun kaca TV. Ada beberapa tawaran yang diterima sepanjang dirinya berehat namun katanya, ketiadaan skrip dan watak yang kukuh menjadi antara penyebab dirinya berehat daripada berlakon buat sekian lama.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2