NUFFNANG ADS

Thursday, October 28, 2010

AC Mizal Terlepas hukuman penjara..KAJANG: Pelakon dan pengacara popular, AC Mizal menarik nafas lega apabila terlepas daripada hukuman penjara selama 25 hari selepas dia membayar nafkah tertunggak dua anak lelakinya berjumlah RM9,800, seperti yang diperintahkan Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, di sini, semalam.

Dia memindahkan wang itu melalui akaun RHB milik bersama bekas isterinya, Shafnie Zainudin, 35, dengan anak sulung mereka, Muhammad Shafiq Iman, 14, sejurus selepas tamat prosiding mahkamah. AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini, 37, turut membayar denda RM1,500 secara tunai selepas mahkamah mendapati dia melanggar dan menghina mahkamah kerana gagal menghantar penyata kewangan syarikat miliknya kepada Shafnie selaku pemohon dalam kes itu. Hakim Syarie, Abdul Halim Abdullah memutuskan demikian berhubung kes komital atau perintah memenjarakan yang difailkan Shafnie kerana AC Mizal menghina mahkamah selepas gagal membayar nafkah anaknya yang tertunggak keseluruhannya berjumlah RM50,000.


Ketika ditemui di luar mahkamah, AC Mizal melahirkan kesyukuran dan lega dengan keputusan mahkamah. “Yang penting tidak dipenjarakan. Bila mahkamah tak penjarakan saya bermaksud saya tidak salah 100 peratus,” katanya. Tegas AC Mizal, dia berharap selepas ini tidak timbul lagi fitnah mengatakan dia tidak membayar nafkah terhadap anak-anaknya. Bagaimanapun, dia sedia memaafkan sesiapa saja yang masih memperkatakan mengenai perkara itu. Pada 22 Disember 2004, mahkamah mengeluarkan perintah supaya jumlah tunggakan itu dibayar secara ansuran sebanyak RM200 sebulan dan bakinya menerusi potongan gaji daripada akaun bank miliknya.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2