NUFFNANG ADS

Sunday, June 26, 2011

TV9 himpun band rock

SEBAHAGIAN pemuzik baharu yang terlibat dalam konsert GIG TV9.TV9 dilihat semakin agresif menganjurkan pelbagai acara menarik dalam usaha mereka untuk menarik lebih ramai penonton terutamanya golongan muda menonton saluran tersebut.

Setelah menganjurkan konsert Be Part Of The Moment sempena sambutan ulang tahun kelima saluran tersebut bulan lalu, kali ini mereka akan menganjurkan pula karnival dan konsert rock GIG TV9 dengan kerjasama syarikat telekomunikasi DiGi.

Akan berlangsung selama dua hari pada 9 dan 10 Julai ini di I-City Shah Alam, Selangor, penganjuran karnival dan konsert berkenaan bertujuan untuk memeriahkan lagi industri muzik indie yang semakin berkembang ketika ini.

Pengurus Besar TV9, Sherina Mohamed Nordin, berkata, pelbagai aktiviti menarik akan dianjurkan seperti persembahan artis indie terkenal, pertandingan Battle Of The Indie Bands dan bengkel muzik.

“Acara ini adalah salah satu acara terbesar yang dianjurkan oleh pihak TV9 pada tahun ini dan ia telah dirancang sejak awal tahun yang lalu.

“Memandangkan sasaran kami adalah kepada golongan muda, maka artis yang akan membuat persembahan juga adalah terdiri daripada artis indie yang cukup popular di kalangan golongan tersebut,” ujarnya pada satu sidang akhbar baru-baru ini.

Tambah Sherina lagi, acara yang berlangsung pada hari pertama itu akan dimeriahkan dengan persembahan artis indie tempatan seperti AwanBand, The Azenders, Pesawat, Azlan & The Typewritter dan Projek Pistol.

Sementara pada hari kedua, para pengunjung akan dimeriahkan dengan artis yang mempunyai nama besar dalam persada muzik tanah air seperti kumpulan Wings, Hujan, Aizat, Bunkface dan 6ixth Sense.

Selain konsert secara besar-besaran, Sherina juga memberitahu satu bengkel muzik secara percuma akan turut diadakan dan hanya terhad kepada 100 pengunjung.

“Sewaktu bengkel berkenaan, kami akan mengundang beberapa individu yang berjaya dalam industri hiburan di negara ini untuk memberi pendedahan kepada pengunjung tentang dunia muzik,” ujarnya.

Sementara itu, pihak TV9 turut memberi peluang kepada kumpulan indie di seluruh Malaysia untuk mengembangkan lagi bakat mereka menerusi satu pertandingan yang dikenali sebagai Battle Of The Indie Bands.

Untuk pertandingan tersebut, sebanyak lapan buah kumpulan telah terpilih ke peringkat akhir iaitu The Jespers, Oh Chentaku, Pop Konspirasy, Bintang Batu, Broken Riffs, BeforeAfters, Pheelers dan Skudap Skudip.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2