NUFFNANG ADS

Friday, April 8, 2011

Ani Maiyuni kembali ke persada musikTampil sebagai artis di bawah naungan Cherry Talent & Management sejak awal Mac lalu,pelantun irama dangdut, Ani Maiyuni memberitahu, single tersebut dijangka akan menemui peminat selepas sambutan Aidilfitri tahun ini.

“Buat masa ini sudah ada beberapa orang komposer yang terlibat. Kami sedang dalam proses perbincangan untuk genre lagu, tetapi tidak semestinya saya telah melupakan dangdut andai kata single saya itu bukan genre tersebut.

“Saya akan cuba kekalkan konsep lagu yang catchy. Material secara asasnya sudah ada, cuma saya tidak mahu terburu-buru. Lagipun hanya sebuah lagu (baharu) sahaja akan dihasilkan ,” katanya yang ditemui pada sesi fotografi, baru-baru ini.

Penyanyi berusia 33 tahun itu turut bersedia untuk menerima tawaran daripada mana-mana komposer baru yang mempunyai koleksi lagu yang sesuai untuk diberikan kepadanya.

“Sekarang banyak komposer baru dan saya sendiri tidak begitu mengenali mereka. Kadangkala ada yang sudah mempunyai simpanan lagu-lagu, tetapi masih belum jelas siapakah penyanyinya.

“Mereka boleh tampil dan berbincang dengan saya dan juga pihak pengurusan. Saya teringin untuk bekerjasama dengan komposer baru jika mereka mempunyai lagu yang sesuai dengan saya. Jika sesuai, saya sedia terima walaupun mereka masih baru,” ungkap Ani yang turut mahu membuat kemunculan semula dalam dunia lakonan dan pengacaraan.

Berbicara tentang dirinya, Ani menafikan dakwaan lenyap ditelan persada musik, katanya, dia masih lagi aktif dan giat memenuhi undangan nyanyian.

Ibu kepada tiga cahaya mata itu memberitahu: “Selama ini orang ingat saya diam (tidak aktif), tetapi sebenarnya tidak. Cuma saya belum ada kisah yang sesuai untuk ditampilkan.

“Apabila kerjaya saya sudah diuruskan oleh pihak pengurusan, barulah saya cari peluang untuk berjumpa semula dengan rakan wartawan dan menceritakan perkembangan terbaru saya,” ungkap Ani atau nama sebenarnya Aishah An-Nur Osman.

Bersyukur dengan ikatan bersama Cherry Talent & Management, Ani turut meluahkan rasa yakin dengan kemunculan semula dalam industri hiburan.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2