NUFFNANG ADS

Tuesday, December 20, 2011

Raisuddin mengaku tinggal bersama isteri keduanya


Penyanyi era 1980-an, Raisuddin Hamzah mengaku masih tinggal bersama isteri keduanya, Siti Fatimah Suberi walaupun Mahkamah Tinggi Syariah di sini dua tahun lalu memerintahkan pasangan itu tinggal berasingan sehingga perkahwinan mereka disah dan didaftarkan.

Raisuddin hanya menjawab setuju apabila peguam syarie, Roshdan Sujak Rafie mencadangkan dia masih tinggal bersama Siti Fatimah, semasa memberi keterangan dalam prosiding permohonan bapa mertuanya, Suberi Abdullah, 51, untuk membubarkan perkahwinan mereka secara faraq.

"Saya ada dengar tentang perintah faraq tetapi tidak ditunjukkan surat. Setuju saya masih tinggal bersama dengan defendan pertama (Siti Fatimah)," kata Raisuddin di Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini.

Bagaimanapun tiada sebarang reaksi daripada pihak mahkamah berhubung pengakuan pelanggaran perintah tersebut.

Pada 21 Disember 2009, Hakim Syarie, Abu Zaky Mohammad memerintahkan Raisuddin, 54, dan Siti Fatimah, 23, tinggal berasingan sehingga perkahwinan mereka disah dan didaftarkan.

Perintah sementara yang berkuat kuasa pada tarikh tersebut dikeluarkan selepas beliau membenarkan permohonan Suberi untuk menghalang pasangan itu daripada tinggal serumah memandangkan kes pengesahan pernikahan pasangan itu masih belum selesai.

Sementara itu, Raisuddin dalam keterangannya hari ini turut menafikan bahawa terdapat sebarang perancangan untuk menjodohkan Siti Fatimah dengan anak lelakinya sebagaimana yang didakwa oleh Suberi dalam keterangannya sebelum ini.

Menurut bapa kepada penyanyi Sarah Raisuddin itu, beliau juga langsung tidak tahu bahawa Siti Fatimah akan dijodohkan dengan seorang doktor sebelum mereka berkahwin di Songkhla, Thailand pada 2 Januari 2007.

1 comment:

Bang Hassan said...

Salam Sejahtera ...
Blog yang menarik ~~~

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2