NUFFNANG ADS

Thursday, December 15, 2011

Zombi Kg. Pisang dan Hantu Kak Limah Balik Rumah lonjakkan Usop Wilcha

Usop Wilcha bersama isterinya Noorafiza Abdul Aziz, dan Syed Caliph Umar (anak)


Pemilik nama Syed Mohamad Asri, 46, tidak pernah menyangka watak yang dibawa dalam filem Zombi Kampung Pisang dan Hantu Kak Limah Balik Rumah membantu melonjakkan nama dan popularitinya dalam bidang seni.

Lebih dikenali dengan nama Usop Wilcha atau Shy8, dia mengakui pembabitan menerusi filem berkenaan sekali gus mengubah kehidupannya yang pernah mencuba nasib sebagai penyanyi sebelum ini.

Bahkan, kejayaannya menuntut pengorbanan yang lebih besar apabila dia mendapat pelbagai tawaran selepas itu.

Pernah memegang jawatan sebagai Pengurus Komunikasi Korporat sebuah syarikat, Usop akhirnya membuat keputusan untuk meninggalkan kerjaya tetapnya itu dan beralih untuk bertugas sebagai penyampai radio di stesen radio Hot FM dan fokus pada kariernya sebagai penyampai serta pelakon.

Suami kepada Noorafiza Abdul Aziz, 28, dan bapa kepada Syed Caliph Umar, 1, mengakui kesibukan dalam bidang seni membuatkan kehidupan bersama keluarga agak terhad sejak kebelakangan ini.

“Kesibukan bekerja ada kalanya membuatkan saya kekurangan masa untuk bersama mereka. Tetapi, saya akan cuba mencari jalan meluangkan masa bersama supaya mereka tidak berasa terabai.

“Sekiranya terlibat dengan sebarang penggambaran di tempat lain yang memakan masa panjang, biasanya saya akan membawa mereka sekali. Jadi walaupun penat bekerja, saya masih mempunyai masa dengan keluarga," kata anak bongsu daripada 13 beradik ini.

Jelas Usop, dia bertuah kerana dikurniakan seorang isteri yang begitu memahami. Malah biarpun memiliki perbezaan umur yang jauh, iaitu 18 tahun, ia tidak pernah menjadi alasan untuk mereka bertengkar atau sukar mencari keserasian.

“Kami sering mengamalkan sikap bertolak ansur antara satu sama lain. Biasanya apabila berlaku salah faham, salah seorang daripada kami akan mengalah. Kita lihatlah siapa yang lebih kuat marahnya ketika itu.

“Lagi pun, kami senang mengurangkan ego dalam diri supaya dapat mencari jalan penyelesaian. Rasanya, kalau nak berlawan antara satu sama lain, pasti pertengkaran menjadi lebih panjang," kata anak kelahiran Kuala Kangsar, Perak ini.

Tambahnya, apa yang penting, dalam usia yang semakin meningkat, mereka perlu bersikap lebih matang.

“Lebih-lebih lagi apabila sudah bergelar bapa dan ibu, kami tidak mahu bergaduh di hadapan anak. Anak adalah amanah Tuhan yang sangat berharga. Janganlah pula disebabkan kita, anak-anak tertekan dan menjadi mangsa keadaan,” katanya yang tidak suka perbalahan antara mereka berpanjangan.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2