NUFFNANG ADS

Friday, March 9, 2012

Wardina ceburi bidang penceramah agama dan motivasi ?Wardina Safiyyah Fadlullah yang kelibatnya sering kita lihat di kaca televisyen mahupun akhbar dan majalah.

Bukanlah populariti yang hendak dikejar, namun keberadaannya dalam bidang seni secara tidak langsung mengalungkannya dengan status public figure.

Sebagai selebriti, setiap langkah wanita berusia 33 tahun ini menjadi perhatian masyarakat termasuk kehadirannya dalam majlis-majlis ilmu dan motivasi.

Ramai yang tersalah sangka, Wardina kini menceburi bidang baru sebagai penceramah agama dan motivasi, namun ibu kepada tiga anak ini sekeras-kerasnya menafikan tanggapan itu.

“Saya bukan penceramah agama atau motivasi kerana saya tiada tauliah dan kelayakan dalam bidang berkenaan.

“Saya hanyalah seorang student of knowledge yang belajar daripada sesiapa dan dari mana-mana sahaja. Daripada makcik jual kuih tepi jalan pun banyak yang boleh saya pelajari,” jelas Wardina melalui kiriman e-mel kepada Zass.

Malah, kata Wardina, dia juga tidak mahu masyarakat terus menggelarnya sebagai penceramah mahupun motivator.

“Saya seorang wanita, ibu, aktivis, Muslim, isteri dan rakyat Malaysia yang mahukan keadilan dan kebaikan untuk saya, anak-anak dan negara ini, kerana jujurnya saya amat risau dengan apa yang saya lihat kini.

“Saya cuma bertukar idea dan pengalaman dalam tulisan, lisan dan perbuatan dengan mereka yang mahu membina minda bersama berfikir secara kritis, memperbaiki diri dan mencari inspirasi sama seperti saya mahu belajar dari sesiapa sahaja,” kata Wardina mengenai aktivitinya ketika ini.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2