NUFFNANG ADS

Wednesday, February 2, 2011

David Teo beri bonus RM4.5 juta

HAMPIR semua individu yang terlibat dalam produk terbitan MIG diberi habuan setimpal tenaga yang dicurahkan mereka.


SAMA seperti tahun-tahun sebelumnya, Metrowealth International Group (MIG ) sekali lagi meneruskan tradisi pemberian bonus kepada pelakon dan kakitangan MIG yang menjayakan filem-filem terbitan MIG

Tahun ini pada acar Malam Penghargaan dan Penyampaian Bonus, 1 Dekad, 49 Filem MIG yang diadakan di Hotel One World, Damansara itu, Ketua Pegawai Eksekutif MIG, David Teo telah berhabis sebanyak RM4.5 juta untuk pemberian bonus kepada 200 orang.

Katanya, tahun 2010 merupakan tahun paling gemilang MIG sejak penubuhannya pada tahun 2000 apabila 29 filem yang ditayangkan 11 daripadanya merupakan filem terbitan MIG dan berjaya mengutip RM42 juta.

Justeru, pihaknya mengagih-agihkan bonus berbentuk wang ringgit, rumah, kereta dan beberapa hadiah lain kepada pelakon, pengarah, kru produksi, kakitangan syarikatnya dan pihak media sebagai tanda penghargaan serta setiap rezeki harus dikongsi bersama.

"Setiap rezeki yang saya dapat, saya harus kongsi bersama mereka yang menjayakannya, lebih banyak yang saya kongsi, maka, lebih banyak rezeki yang akan saya perolehi pada masa depan.

"Lagipun bonus ini merupakan satu motivasi kepada mereka untuk memberikan khidmat dan karya yang lebih cemerlang. Sebagai sebuah syarikat, kejayaan tidak akan diperolehi tanpa kerjasama dan sokongan daripada ramai pihak terutama kakitangan dan pekerja produksi," tuturnya.

Mendahului penerima bonus terbanyak malam itu, aktor Shaheizy Sam yang membawa banyak keuntungan kepada MIG apabila dua filem lakonannya Adnan Sempit dan Ngangkung mencatat sejarah sebagai filem paling laris.

Adnan Sempit berjaya mengutip RM7.8 juta, manakala Ngangkung pula berjaya dicatatkan di dalam Malaysia Book of Records 2011 sebagai filem dengan kutipan pecah panggung paling tinggi iaitu RM8.4 juta.

Setimpal dengan kejayaannya itu, Sam telah diberikan sebuah rumah Semi-D dua tingkat di Saujana Putra, Puchong dan pakej mengerjakan umrah untuk tiga orang sebanyak RM30,000.

Sam yang terkejut dengan pemberian bonus itu mengucapkan kesyukurannya atas limpahan rezeki yang diberikan dan segala kejayaannya itu akan dikongsi bersama keluarga terutama bersama kedua ibu bapanya.

"Saya memang sudah lama bercadang mahu mengerjakan umrah bersama ibu dan bapa saya, pakej umrah yang saya terima ini satu yang amat bermakna. Jika tidak ada aral melintang, lagi cepat lagi bagus tetapi saya belum tahu mahu pergi bila," ujarnya sambil tersenyum.

No comments:

Anda boleh mendengar siaran Radiokita di Blog anda (copy +paste)

 

Popular Posts

LOGO RADIOKITA

LOGO RADIOKITA
LOGO

RADIOKITA STESEN 1

Radiokita Stesen 2